Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Ženy FBC Česká Lípa vybojovaly druhé místo

Archiv

O víkendu 3. – 4. 6. se konal v Hranicích na Moravě druhý ročník Jarního poháru, pořádaný domácím oddílem FBC Lipník. Česká Lípa měla zastoupení v kategorii žen, kde jejich soupeři byly týmy TJ MEZ Vsetín – v předminulé sezoně sestoupil z extraligy a v současnosti usiluje o návrat mezi elitu, Boleslavské Tygřice – nováček ženské florbalové scény a tým ŠK LIDO Šupolienky Bratislava, který byl pro každého velkou neznámou. V prvním utkání se Česká Lípa střetla s Boleslavskými Tygřicemi.


Po většinu zápasu florbalistky České Lípy na hřišti dominovaly a nedaly soupeřkám sebemenší naději na vítězství. Po jasném průběhu utkání, hraném na dva poločasy, si Česká Lípa pohlídala vedení a zvítězila 6:1 Druhý zápas byl o poznání dramatičtější. V něm FBC Česká Lípa nastoupil proti bratislavskému týmu. Slovenky se brzy dostaly do vedení a naše hráčky se nemohly dlouho prosadit. Na konci zápasu však slepenými brankami otočily vývoj utkání ve svůj prospěch a nakonec zvítězily v poměru 3:2. Posledním soupeřem ve skupině byl TJ MEZ Vsetín.


Tým se zkušenostmi z nejvyšší ženské soutěže byl favoritem celého turnaje a potvrdil to v předchozích dvou zápasech, ve kterých suverénně rozdrtil jak boleslavský, tak bratislavský tým. Bohužel ani FBC nebyl výjimkou. Po prvních čtyřech minutách zápasu prohrával 0:4 a soupeř jej neustále držel pod tlakem.


Do šaten se odcházelo za stavu 0:5, ve druhém poločase se týmu ze severu Čech podařilo zkorigovat utkání jednou brankou. Utkání tak mělo stejný průběh jako s Tygřicemi, akorát v opačném gardu. Celkové skóre 1:6 odsoudilo Českou Lípu do semifinále, kde narazily na ŠK LIDO Šupolienky Bratislava. Do utkání nastoupily hráčky FBC po hlavě a brzy vedly o dvě branky. Na hřišti byly jasně lepší, a kdyby proměnily všechny stoprocentní příležitosti, mohlo být skóre mnohem výraznější. Dlouho se stav zápasu držel na skóre 3:0 pro náš tým, ale bratislavské hráčky v závěru přidaly na důrazu a snížily na konečných 3:2.


Finále proti vsetínským začal náš tým o poznání lépe než předchozí vzájemné střetnutí a brzy se dostal do jednobrankového vedení. V průběhu utkání však začal Vsetín získávat herně navrch, srovnal skóre a později zvrátil vývoj utkání zápasu dalšími třemi brankami na svoji stranu. Určitou naději znamenalo snížení na 2:4, ale zkušenější tým Vsetína si vedení udržel a celkové skóre zpečetil pátou brankou na 3:5 v neprospěch českolipských florbalistek.


Tým se na turnaji ukázal v dobrém světle a ve složení Kopečková – Hervertová, Ryšavá, Čapková, Pořízková – Sobková, Gabrielová, Lípová, Dědková, Šandová, Nedvědová vybojoval výborné druhé místo. V kombinaci s kvalitní letní přípravou by tento úspěch mohl znamenat příslib do další sezony.