Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Školy již počítají své nové prvňáčky

Archiv

Rozdíly v počtu prvňáčků v porovnáním s minulými dvěma lety jsou minimální, mírně stoupl počet dětí s odloženou školní docházkou. Ve školním roce 2006 – 2007 zahájí povinnou školní docházku v českolipských základních školách necelých 450 nově zapsaných žáčků a těch, kteří měli povolený roční odklad školní docházky. Na všech českolipských základních školách se tak podařilo naplnit stejný počet prvních ročníků jako v roce minulém.


„Dá se předpokládat, že začátkem školního roku se toto číslo ještě poněkud zvýší o děti z přilehlých obcí, jejichž rodiče se na poslední chvíli rozhodnou posílat dítě do „městské“ školy a také o děti, které se přistěhovaly do našeho města v době mezi zápisem a zahájením školního roku,“ upozorňuje dále starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


Tento počet se obvykle pohybuje maximálně kolem 10 žáků. „Zcela přesné údaje o počtu žáků ve školách bude možno poskytnout veřejnosti až po zahájení školního roku na základě zahajovacích výkazů jednotlivých škol,“ doplňuje starostka.


V loňském roce nastoupilo do českolipských základních škol celkem 392 dětí, více než 60 jich dále nastoupilo po stanoveném odkladu. Slavnostního zahájení školního roku, které letos připadne na pondělí 4. září, se samozřejmě zúčastní právě představitelé města, kteří přijdou žákům i učitelům popřát mnoho úspěchů při jejich společné cestě za vzděláním.