Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Jak pokračuje příprava Arsenalu?

Archiv

Východočeši ještě v přípravném období na jarní část sezony nevyhráli, a tak budou chtít tento nezdar odčinit právě proti České Lípě, která svůj úvodní duel zvládla na jedničku. Zápas FC Hradec Králové – Arsenal Česká Lípa začíná v jabloneckém areálu Břízky ve čtvrtek 21. ledna v 15:00.
FC Hradec Králové
Hradec patří v tomto ročníku k největším adeptům na boj o postup do Gambrinus ligy, neboť v tabulce druhé ligy okupuje momentálně druhé místo, lepší už je pouze Ústí nad Labem. Velký podíl na tomto skvělém výsledku má také bilance domácích zápasů, svěřenci Václava Kotala na svém hřišti na podzim neprohráli ani jedno střetnutí, inkasovali jen jednu branku a získali čtyřiadvacet bodů. Hradečtí fotbalisté tak proměnili vlastní stadion v nedobytnou tvrz. 
V Hradci rovněž probíhá zimní příprava a „votroci“, jak se tomuto klubu přezdívá, už mají za sebou dvě přípravná klání. V tom prvním změřili síly s Bohemians Praha, souboj rozhodla nová posila Bohemians Pospíšil, na jehož ránu byl gólman Hradce Jiří Lindr krátký. Střížkovští tedy vyhráli 1:0. Následně se Hradečtí utkali s Varnsdorfem, po celé utkání byli jasně lepší Východočeši, ovšem Slovan trestal z rychlých brejků a připravil Hradci druhou porážku. Varnsdorf – Hradec 2:1.
Nejznámější tváří v dresu Hradce Králové je Radek Hochmeister, jenž si prošel takovými týmy, jako jsou Sparta, Jablonec, Plzeň, Olomouc, Kladno a v neposlední řadě také Liberec.
V kolonce příchodů nenajdeme žádné jméno, které by posílilo hradecký klub. Ovšem tři hráči mužstvo opustili, jedná se o Jakuba Špidlena a Ondřeje Pacáka, již zamířili na hostování do Zenitu Čáslav, a Jaromír Grim ukončil u „votroků“ své hostování.
Sestava Hradce v duelu s Varnsdorfem: Šimon (46. Lindr) - Přibyl (46. Wozniak), Němeček (46. Chleboun), Kasálek (46. Karal) - Rezek (46. Hochmeister), Nemček (75. Janoušek), Fischer, Poděbradský - Dvořák (75. Voltr), Černý, Dorotík. Trenér: Václav Kotal.
Informace o klubu:
Rok založení: 1905
Klubové barvy: bílá a černá
Webová stránka: www.fchk.cz
Realizační tým:
Hlavní trenér: Václav Kotal
Asistenti trenéra: Karel Podhajský, Michal Šmarda, Pavel Matějka
Poslední tři zápasy Hradce:
1. SC Znojmo – Hradec Králové 3:3
Bohemians Praha – Hradec Králové 1:0
Varnsdorf – Hradec Králové 2:1
FK Arsenal Česká Lípa
Zimní přípravu odstartoval Arsenal výhrou nad divizním Sokolem Brozany. V Brozanech byl k vidění rychlý a útočný fotbal, góly dávali však jen Českolipští. Jako první se trefil z dvaceti metrů Petr Řehák, druhou branku obstaral po spolupráci se Šímou Ondřej Holeček. Domácí se sice snažili o vyrovnání, ale ani Chadrabu, ani Hübla v českolipské brance nepokořili. „Tenhle zápas je na závěr třídenního soustředění a splnil svůj účel, chceme zařadit do hry nové prvky, které se již začaly ve hře objevovat. Podařilo se nám zvítězit a hlavně jsme se dostali na kvalitní hřiště, takže spokojenost,“ neskrýval radost trenér Arsenalu Pavel Hradiský. Jeho kolega, kouč Brozan Václav Rys, se po zápase vyjádřil takto: „Já si myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Lípa byla šťastnější, měla více šancí. Myslím si, že vyhrála zaslouženě.“
V sestavě Arsenalu se také objevila českolipským fanouškům velmi dobře známá jména, a to Jakub Krasnický a Jan Broschinský.